Selasa, 27 November 2012

Luahan hatyy Saat mEngenangkan kisah Lalu

 Hye !

korang aku dahh tak tau nak buadd cam mne lgyy~ aku dah bosann dahh hidupp macam niyy, aku nakk jugakk bebas macam kawan-kawan yang lain tapyy keadaan aku tak mengizinkan aku untukk bebas macam mereka.

Hidup aku terase kosong sangadd sebab aku merasakann sangadd-sangad ter pinggir..teman ku setiap hari hanya Facebook,Twitter, dan blogger~aku tak tau sampai bila aku akan terus hiduupp dalamm dunia macam,,aku nak jugakk rasa kebebasan macam kekawan aku tapyy itu sesuatu yang mustahill..
aku rindu semua kawan aku yang sering, suka megusikk aku, walaupum aku sakit haityy tapii aku faham mereka ..hanya bergurau~
  
AIZA> dye seorang yang sangadd faham perasaan aku, walaupum aku hanya kadang-kadang bercerita padanye..sayam Aiza,rindu kat dye jugakk
aku rinduu,,kawan-kawan sekelas..> Sudin,Serahh., 

Chex,wany , yaya, jiha, sema, jaaa,, sarah,, nina,>> huhu~ mereka sangadd bestt,, kite selalu makan sesame dekadd kantin sekola,, smk pulau seraii,, rindunyee saat-saat t0o..
miss you kawan~

Kadang-kadang terfikir kenapa nasibb aku macam niyy?
sumpahh aku bosan dengan hidupp niyy~ hanya ALLAH jee tahu ape yang aku Rase sekarang..
ya ALLAH kenapelaa nasibb hamba mu ini..tapyy aku maseh tetap sabar dan terus bersabar,dan banyakan bertawakal kepadanyee,, pasti ada hikmah disebalik semua ini~

humm,,Rindu Vyda, Zura, Eny, Echoh,Enum, Leeya,Eka..banyak nyee kenangan bersame mereka,, sumpah rindu~tapyy dye oam rinduu kee kat aku,, ya ALLAH, kuadd kan hatyy hamba mu ini~ ,aku sayangkan persahabatan ini,,kekalkanlahh sampaii matyy  yA ALLAH,,sekarangg diriku merasakan tidak berguna lagyy.. 

.....AKU PASRAH DIATAS KEHENDAK YANG ESA...

All About Love

             Hye !


Korangg~ miss sangadd terse lamee dah tak buke blog niyy~

jum maen share-II cerita

hummm... Cinta?

cinta sanagadd indahh....semua orang pernah bercintakann? budakk-II tadika dah pandai bercerita tak kan laa kita yang dewasa niyy tak per nahhh kenn~ hehehe                         
sye poum tengahh bercintak sekarang niyy dengan cy dye dkadd bwh niyy ...... v
                                                                                                             .. .....
<........................................................................................
 nahhh tudiaaaa mamat mano laa niyy...

erhh-II niyy laa aku punyerr taken by : Shahirah Erah

Hah~ jangann cube-II nakk ambikk dyee taoww,, coz he is mine`s
papehal poum korang nak cakap-cakaplaa,, tapyy aku akan tetapp sayam dye okayy..
korang ade kenn soo jangan nak sibukk jge tepi kaen orangg ~ fahemm!!

berani ambkk aku dushh-dushh kauu~ kbyye

Sabtu, 24 November 2012

storyy budaakk sekoolaa

hye!

aku nak share sikit niyy.. hasil karya aku sendiri~
aku buadd niyy cozz aku sayam dekadd ,mamber-II aku.. n aku harap korang suke ape yg aku buadd tok korangg~

SUMPAH AKU RINDU KORANG SANGADD-III

video1w


eklass dari hatyy shahiraheyrah

Jumaat, 23 November 2012

Doakan Saya

Hye korang~

nak mintak tolong niyy... tolong doakan saya berjaya nanti yew.. saya Harap sangadd yang keputusan "PMR"


Semua orang beranggapan "PMR" niyy tak penting.. tapyy bagyy saya ia amat sangadd penting, dan boleyy membantu kita untuk ke Sekolah yang lebih baekk lagyy,,Memang semua sekolah same tapyy suasana pembelajaran laenn,,

Suasana pembelajaran juga penting dan mempengaruhi kita, jika kita belajar dalam keadaan enjoyy macam mana nak dapat ilmu kenn!
anyway, yang penting sekali jangan menghampakan harapan Mak Ayah kite sudaahh,,

macam ayah saya , dye berharap saya dapat "3A" sahaja,, tapyy saya nak "8A"

huhu~ insyaallah kalau ade rezeki,, tapyy tak yakin sangaadd sebab kalau terlalu yakin kann,, jdy laen pulak,, kalau tak dapat kecewa bbesar jee,, buadd malu ade,,
saya berharapp sanggadd saya dapat ape yang saya nakk,, 
tapyy maseh tak puas hatyy dengan periksa baru niyy,, sebab "MATHS" saya ., banyak sangadd soalan yg tak boleyy jawab,, saya takut tak luuluss,,

~Doakan SayA Please!!!!!~



Khamis, 22 November 2012

KawaN akU sAyaM MuM seMua

Bersame kawan-II satu sekolah "SMK PULAU SERAI"
be memories in mY mInd & My Heart forever

 this me!

<mE>eNY
Kawan yang paling aku sayang> Nurul Wahida: facebook.com/wahida.zahari>
sayang sangadd-II kat dye niyy> walaupom dy tak sayang aku! 
next>>


yang sebelah Ainum sOfiya>


niyy pulakk Aishah Suhana~ sayam kau eNchohs



Eyrah & Leeya


Farieyha ->Enchoh->cHoh->Wahid
kadet polis~

suZieylawati~



Jiehah SayaM~


Eka SayaM~




Tasya>> dy juga faham aku,,~ sayam kau tasya..

Next time pulak k bye ....

SayAng Kau Kawan

Hidup niyy bermacam ragam kenn? kadang-kadang kite heppy kadang-kadang kite kecewa..terluka..marah.. itu semua memang lumrah kehidupan ~ kerana kite dijadi kan nyee ALLAH
untuk kite belajar ape itu erti sebuah kehidupan yang sebenar. Dunia ini hanya sementara tapi Akhirat adalah dunia kita yang abadi>.<

SAHABAT & KAWAN

merupakan makne yg same tapi perwatakan yang laen

hummmm... mengenangkan SAHABAT & KAWAN  kini aku merase aku sudah tidak mempunyainye lagyy
aku berase hidup berseorangan diatas bumi ciptaan Allah ini,, 


kadang-II aku berasa sangadd kecewa kerana diriku gagal dalam persahabatan,,
terasa bagai diriku sudah tidak ada sahabat yang menyayangi diriku lagyy..
apa salah ku?
kadang-kadang semua orang beranggapan kawan ketika suka sahaje
....
aku sayang semua kawan-II ku! tapii adakah mereka menyayangi aku?
diri aku berasa bagai terpinggir dari dunia niyy,,
mereka tidak sedar apa yang aku rase..

aku merasekan hal ini sewaktu peperiksaan "PMR"
bila aku sedar semua kawan-II berjalan sekelompok dihadapan tapyy aku berjalan bersendirian~
aku berasa sangadd sakit hatyy .. tapi nak buadd cam mane dahh nasib aku begini..
dalam perjalanan ke dewan perikse aku menangis berseorang.. air mate niyy tibe-II jatuh.. 


sejak itu aku sedar yang aku sudahh tidak diperlukan lagyy~ tapyy time-II t0o laa,, aku paling berasee sangadddd! selame niyy p0um kalau aku terase tak sampai macam t0o tapyy hal  ini,, emg terase gileww aa,,
walaup0m diorang tak tau ape yg aku rase aku harap sangadd diorang sedar~ tapy aku rase diriku tak bererti langsungg bagy mereka..

WALAUPAPEW POUM AKU AKAN TETAP SAYANG KORANG SAMPAI MATI!!
KEEP MY PROMISEE!!!!!!!!!!!

Ahad, 18 November 2012

Kawan Sampai Mati


nak konsi sikit cerite pasal novel yg sudah saye bace niyy..

dalam novel niyy kenn banyak bende yang saye dapat seperti:
  • semangat setiakawan
  • pengorbanan seoran kawan
  • seorang kawan yg banyak memahami dan kawan yang tahu menjaga hati kawan
sikap Nasuha dan Ariana seorang kawan yang sangadd setia,, mereka sejak dari bangku sekolah sampai mereka mendapat pasangan masing-masing..

Mereka pernah berjauhan kerana dipermainkan oleh lelaki yang sama bernama Redzuan ,,
tapi mereka memahami yg itu semua bukan kehendak mereka dipermainkan oleh lelaki yang same,,

setelah mereka berbaikan semula,, mereka menemui pasangan masing-masing,, yang lebih membahagiakan lagyy Nasuha berkahwin dengan Abang Ariana iaitu Zaen,, mereka mejadi satu keluarga yg cukup membahgiakan,, Ariana pula berkahwin dengan lelaki bernama Rizal..

#nak ketahui lebih lanjut,, bace laa novel sendiri..hahaha malaz la nak menaip..hehehe,,

Sabtu, 17 November 2012

Aduh ! pening Aku dibuaddnyee

Alahai...
setelah sekian lame akhirnye dapat semula,,
nak tau ape? connection wifi kat umah niyy la,,, bermasalah ajee,,,
 
baru-baru niyy kann,, aku tengahh bersemagat mengupdates blog aku,,
tetibe je,, kuar "LIMITED ACCESS" aduhh fadeup gilee aku,,
mane taknyee,, ! cube terkene dekad korang tengah-II bersemangad tetibe jdyy macam too
comfirm menyumpahlaa alamaknyee ! hehe like me,,
 
Dua tiga hari niyy kann asyik bercakap dengan operator jee keje kue,,
semua 0perator t0o poum ah jemu agax nye dengar suare aku,,
habess ! aku rezaxx sangadd diorang buadd keje lambat,, bagaikan bertahun aku menunggu
 
tunggu punye tunggu..
lagyy..lagyy tunggu....sampai malam niyy aku tak boleyy tunggu lagyy..
aku poum coll operator balik,, last-last dye mintak aku cari wire cable pulakk...
mane nak cari malam-II bute niyy,, teringgad balik dekadd rumah kazen aku sebelah,,baru masuk wifi..huhuhi~
 
dengan bersemangadd aku pergyy umah sepupu,, hehe nasib baex ade,, sayam kau sepupu..
balik umah dengan berlari-lari..cube ikut arahan operator,,try bke webpage yg di suruh 192.168.1.1
setelah disuruh aku masukan username dengan password..huhuhu leganyee
 
bile dah restart balik,, yeaahhhhh!! dahhh dapatt,, hehehe  tak lame kemudian terus buke laman web niyy shahiraheyrah.blogspot.com hahaha.. untuk kongsi cerita dengan korang !!
 okayy papay !

Selasa, 13 November 2012

Resah Kesepian

Aku berada disini... Dalam kesepian. Aku bahagia. Tanpa mendengar suara2, tanpa mendengar celoteh sesiapa..Mungkin ini yang aku perlukan. Dan dalam kesepian ini, aku boleh menilai diri.
Sudah banyakkah amal yang kulakukan? Dan mampukah aku memberi bahagia kepada insan-insan yang kukasihi sebelum aku menutup mata? Bagaimanakah harus kulalui hidup ini? Apakah masih ada bahagia untukku? Dimanakah aku akan digolongkan nanti?? Persoalan demi persoalan muncul difikiranku.
Tdak termampu rasanya untukku menjawab semua persoalan itu. Dan untuk membuat keputusan, aku harus mencari, aku harus bertanya... Seandainya tiada jawapn pada persoalan aku, aku mesti menggunakan jalan terakhir. Bertawakkal!! Berserah kepadaNya atas setiap kekeliruan, dan persoalan itu..
Aku harus beristiqomah dalam mencari jawapan. Jadi, bagaimana? Aku mesti tekadkan hati, aku mesti cekalkan diri untuk terus mencari jawapan kepada setiap persoalan hidupku...Jangan mudah terpedaya dengan godaan syaitan..Walaupun bukan mudah tapi aku mesti berusaha untuk melawannya..
Dan dalam kesepian ini, aku dapat merasakan ketenangan..Jauh dari kebisingan, Jauh dari segalanya...Dan andai ditakdirkan aku berada dalam kesepian, dan ini membahagiakan aku, aku pasrah.. Kesepian membahagiakan, menyenangkan orang2 seperti aku yang sememangnya tidak pernah membahagiakan orang lain...
  • Aku pasrah hidup dalam kesepian ini..Kerana sepi ini lebih indah!!


Isnin, 12 November 2012

Mencari sesuatu yang hilang

kecewa sangadd bile benda yang kita sayang hilangkann,,?
same dengan kite,, kite sayang sangadd bende t0oo,, sayang sangad-sangad
kite selalu tercari-cari la,,,
 
mane dye ? mane? mane?
sedeyh sangad-sangad bile tak jumpe,, where are you going ?
dont leave me alone,,
 
kite terus cari lagyy,, kite cari lagyy harap-harap jumpe,,
tapyy maseh tak jumpe,, lgy-lgy cari
cary punye cary..
kite sendiri tak tahu ape yg kite caryy awak,,?
 
#  kite cari hati kite yg entah siapa yang  mencurinyee,,, hehehehe,
buadd suspen jee,, relaxs-relaxs just for fun,, hope you enjoy,, !


Setelah selesai updates belog ! penat ehhh,,

nak tau lebih lanjut :

memang bagus sangadd laman web niyy,, anyway thank you admin,, coz memberikan panduan kepada saya,,

aduh penat jugak nak boleyh ke siap semua niyy,, sejak dari ppagyy tadyy lagyy,,
papew poum lumayan laa,, dapat siapkan ..walaupom tak secantek macam anda semua punye,,

hehehe,, thank too all yg telah memberi tunjuk ajar,, tu laa ,, kadang-kadangkan,,terfikir jugak ,, macam mane nak buadd cantek blog niyy,,  kite bukan yg berpengalaman lgyy,, masehh baru-baru dalam bidang blog niyy,, kepada sesipa yang baru dalam bidang niyy jangan sogan-sogan untuk mempelajari engan lebih lanjut lagyy,,


sincrely : admin :shahiraherah ! >_<V peace yo !
 


Jumaat, 9 November 2012

BersamE kawan-II TersAyanG

ouh~ that mee! shahirah Eyrah ,^^, tak secantek anda semua,, hanya manusia biase..

t0o my friend NuruL wahida,, yg sebelah t0oo cyy Eross lahh,, hehehe!
niyy pulakk,, sepupu ! ~ Nornatasya btway dye niyy scola dekadd SMK TIZ..
>>>>---- yang t0o,, NuruL suzilawati,, my lovely friend .. sayam kau sue,,
Most welcome,, from mee,, lgyy cy budak chubbyy,, shahirah eyrah,,hehehe

Byee.. wait for next updating kayyhh!!